Пенітенціарна служба окупантів в Криму твердить, що не утримує викраденого українця Захарова у СІЗО

Дата: 17 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Незаконна ”федеральна служба виконання покарань республіки Крим та м. Севастополя” (ФСВП) твердить, що мешканець Генічеська Дмитро Захаров (1986 року народження) не проходить по “обліку організації”.

Про це йдеться у листі ФСВП, текст якого є у розпорядженні “Кримської правозахисної групи”.

Дмитро Захаров. Скриншот з відео росЗМІ

При цьому у листі “військової прокуратури Чорноморського флоту” йдеться, що Захарова Д. С. з 26.07.2022 і до теперішнього часу утримують у СІЗО №2 у Сімферополі.

Як повідомляла КПГ із посиланням на свої джерела, у січні стало відомо, що Дмитро Захаров, викрадений у червні 2022 року, перебуває у СІЗО №2 міста Сімферополь. Щодо Захарова “велись перевірочні заходи за протидію СВОі так Російська Федерація називає геноцидальну війну проти громадян України“. При цьому на початку грудня Міноборони РФ стверджувало, що Захаров ніби не значиться у переліку осіб, затриманих за “протидію спецоперації”.

Нагадаємо, увечері 16 червня 2022 року Дмитра Захарова затримали російські військові у Генічеську поруч із продуктовим магазином по вул. Гоголя, 124.

24 липня у російських медіа зʼявилась інформація, що ФСБ у Херсоні затримала чоловіка, який розсилав російським військовим повідомлення за наказом СБУ.

“Дмитро Захаров зізнався у тому, що за наказом СБУ здійснював розсилку спам-повідомлень російським військовослужбовцям із закликом здатися”, – повідомили, зокрема, окупантські ресурси. Вони виклали відео, у якому Захаров розповідає, що займався виловом і продажем морепродуктів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter