Пеклушенко міг вчинити самогубство через справу про розгін Майдану

Дата: 12 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Колишній губернатор Запорізької області Олександр Пеклушенко, виявлений сьогодні мертвим у власному будинку, міг вчинити самогубство через небажання нести відповідальність за розгін запорізького Євромайдану.

Про це написав радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко на своїй facebook-сторінці.

Як зазначив він, на місці працює слідчо-оперативна група та знайдено зброю, з якої Олександр Пеклушенко ймовірно застрелився.

Можливо, причиною самогубства Пеклушенко могло бути небажання нести кримінальну відповідальність за незаконний розгін і калічення активістів Євромайдану у січні – лютому 2014 року“, – зазначив Геращенко.

Разом з Пеклушенком по цій справі проходять голова обласної ради і колишній начальник міліції.

МВС розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Основні версії: самогубство; доведення до самогубства; умисне вбивство, замасковане під самогубство.

Як пише “ЛігаНет“, Пеклушенко очолював обладміністрацію в Запоріжжі під час подій Майдану в 2013-2014 роках. Зокрема, в січні 2014 року він вийшов до мітингувальників і заявив, що не складе повноваження губернатора, а з квитком Партії регіонів “жив, живе і помре”. Потім стався кривавий силовий розгін запорізького Майдану. Пеклушенко був обвинуваченим у кримінальній справі, порушеній за фактом організації масових заворушень у Запоріжжі, але не утримувався під вартою (під особисте зобов’язання з’являтися до суду).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter