Печерський райсуд залишив без розгляду позов Медведчука до активістки Ганни Гопко через її пост про Стуса

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд міста Києва постановив залишити без розгляду позов щодо “образи честі та гідності” колишнього народного депутата Віктора Медведчука проти народної депутатки, голови парламентського комітету в закордонних справах VIII скликання Ганни Гопко. 

Про це Гопко написала на своїй фейсбук-сторінці.

Ухвала суду. Джерело: фейсбук-сторінка Ганни Гопко

“Нарешті! Ухвала Печерського суду, а пам’ятаю, як у 2018 році Медведчук подав до суду на мене. Хоча ще після Помаранчевої революції таких істот не мало бути в Україні (або за ґратами)… Шкода часу і ресурсів, бо насправді позови мали б бути проти Медведчука. Скільки руйнівної шкоди державності завдано руками цього кгбіста і його мережі”, – зазначила Гопко.

У рішенні суду йдеться про те, що ухвалу можна оскаржити, подавши апеляцію впродовж п’ятнадцяти днів з часу її оголошення.

Нагадаємо, Віктор Медведчук подав позов проти Ганни Гопко через її пост у фейсбуку, в якому вона закликала українців вийти до Генеральної прокуратури України на акцію #МедведчукПідАрешт.

“У роковини смерті Василя Стуса ми нагадаємо про Його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже #Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну”, – йшлося тоді у дописі.

У позові до Гопко Медведчук вимагав визнати поширену нею інформацію недостовірною, видалити допис, опублікувати резолютивну частину судового рішення, покрити судові витрати, а також заплатити політику за моральну шкоду одну гривню.

Фото обкладинки: “Радіо свобода”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter