Павловський уже не під арештом – джерело

Дата: 29 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у справі Гандзюк Ігор Павловський уже не перебуває під арештом.

Про це повідомив у коментарях до допису у фейсбуці кореспонденту Центру прав людини ZMINA депутат Суворівської райради міста Херсона Ігор Швед

 

Так Швед, який, за нашими даними, перебуває з підозрюваним у приятельських стосунках, відреагував на допис із фото про появу Павловського на футболі 28 липня в Одесі. Тоді як на початку травня його було відпущено з-під варти під домашній арешт із 20-ї години вечора і до сьомої ранку.

Також Павловському було заборонено виїжджати з населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду. Сам Павловський до ув’язнення проживав у Херсоні.

Водночас судова постанова про домашній арешт діяла до 26 червня. Інформація про продовження йому запобіжного заходу з публічних джерел наразі не надходила.

За припущеннями джерел автора, прокуратура просто не подала клопотання про продовження арешту. Отже, зараз Павловський дійсно може перебувати на волі без жодного запобіжного заходу.

Центр прав людини ZMINA звернувся до члена групи прокурорів ГПУ у справі Гандзюк Володимира Парового. Проте він відмовився спростувати чи підтвердити інформацію про непродовження Павловському домашнього арешту, посилаючись на свою зайнятість. Хоча на уточнення, чи володіє він узагалі інформацією з цього приводу, він додав, що так.

Павловського відпустили під домашній арешт наприкінці квітня через стан здоров’я. Фото УНІАН

Нагадаємо, уже колишньому помічнику Миколи Паламарчука, народного депутата від Блоку Петра Порошенка, Ігорю Павловському оголосили підозру в співорганізації вбивства Катерини Гандзюк у листопаді 2018 року, після того як його ім’я як співучасника злочину публічно оголосили активісти.

Зокрема, саме в будинок до Павловського перед втечею приїхали двоє виконавців нападу Сергій Торбін та Володимир Васянович, де також перебував ще один підозрюваний у справі як співорганізатор  раніше засуджений за серійні вбивства Олексій Левін. У будинку Павловського виконавці отримали гроші, аби переховуватися від слідства. 

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру Павловському: замість організації злочину йому інкримінують його замовчування.

За два тижні після цього його відпустили під домашній арешт і зобов’язали носити електронний браслет, посилаючись на стан здоров’я.

Нагадаємо, що Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter