Павло Гриб розказав адвокату, як його вивезли з Білорусі

Дата: 12 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Адвокат зниклого в Білорусі і утримуваного в краснодарському СІЗО Павла Гриба Андрій Сабінін зустрівся зі своїм підзахисним.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Зустрівся в СІЗО з Павлом Грибом. Виглядає нормально, але турбується, що без ліків. Також не вирішені побутові проблеми”, – написав Сабінін.

Він також додав, що не може коментувати суть звинувачення Гриба більш детально, оскільки дав підписку про нерозголошення.

“Зі слів самого Гриба, він був вивезений із Гомеля невідомими людьми і переданий іншим невідомим, і, приблизно за два дні  в Смоленській області був оформлений протокол затримання. Після цього він був доправлений в Краснодар”, – написав адвокат.

Він наголосив, що в ізоляторі ФСБ перевіряють навіть кулькову ручку, тому сказане, якщо і записане, то не ним.

Водночас стало відомо, що Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду справу про викрадення російськими спецслужбами українця Павла Гриба і попросив уряд РФ до 25 вересня надати медичну документацію про стан здоровя Гриба, а також вказати, які ліки йому прописані, і які він отримує.

Про це повідомили Міністерство юстиції України та адвокат родини Гриб в Україні Євгенія Закревська.

“На основі цієї інформації Суд ухвалюватиме рішення про здійснення термінових заходів”, – написала Закревська і додала, що судячи із заяв адвоката Гриба, українець не отримує жодних ліків протягом 18 днів. 

Як відомо, Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі, куди поїхав на побачення з російською дівчиною, з якою познайомився в інтернеті.

Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону.

7 вересня в МЗС підтвердили, що зниклий у Білорусі 19-річний українець Павло Гриб перебуває в СІЗО в Краснодарському краї Росії.

Адвокат зниклого Гриба Євгенія Закревська закликала Європейський суд з прав людини терміново втрутитись через загрозу його життю. Вона запевняла, що його можуть катувати в Росії.

За свідченнями рідних, Павло Гриб має інвалідність і повинен регулярно приймати ліки.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter