Парламент виділив гроші на канал ATR

Дата: 17 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Верховна Рада сьогодні підтримала урядовий закон про внесення змін до бюджетного кодексу, який дозволяє виділити кошти на підтримку телерадіокомпаній Криму і Севастополя.

За це рішення проголосували 227 депутатів, передає Українська правда.

У пояснювальній записці до цього закону міністр фінансів Олександр Данилюк писав, що документ “унормує здійснення витрат державного  бюджету та забезпечить фінансову підтримку ТОВ “Телевізійна компанія “Атлант-СВ” для телеканалу з логотипом “АТR T”.

Під час обговорення документу більшість депутатів висловилися за прийняття цього закону, нагадавши, що жителі Криму повинні мати можливість дивитися українське телебачення та відчувати підтримку України в умовах російської окупації.

Однак депутат від “Відродження” Антон Яценко виступив проти, заявивши, що держава не може підтримувати приватні телеканали.

Нагадаємо, 10 жовтня телеканал ATR заявив про намір переїхати у Литву, зокрема, через відсутність фінансування з держбюджету України.

Головний редактор новин телеканалу Осман Пашаєв нагадав, що своєю постановою уряд обіцяв телеканалу 40 млн грн щорічної допомоги від держави, однак Мінфін гроші так і не виділив.

Як відомо, медіагрупа ATR належить кримськотатарському бізнесмену і активісту Ленуру Іслямову. В медіагрупу також входить дитячий телеканал Lâle, радіо Meydan, яке мовить на Крим, онлайн-газета 15minut.org і видавництво Qartbaba production.

Після незаконної анексії Криму підконтрольна Росії влада спочатку не давала ліцензію на мовлення незалежним ЗМІ. Потім же ATR та інші видання все ж отримали реєстрацію Роскомнадзору, але їхній роботі постійно перешкоджали.

Пізніше ці ЗМІ втратили можливість працювати в Криму і переїхали в материкову Україну.

Навесні 2015 року віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко запропонував дозволити каналу мовлення на материку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter