Парламент Туреччини всьоме продовжив надзвичайний стан у країні

Дата: 19 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Парламент Туреччини проголосував за продовження надзвичайного стану ще на три місяці.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Після спроби перевороту дію надзвичайного стану продовжено вже всьоме.

За відповідну пропозицію проголосували депутати керівної партії справедливості та розвитку і партії “Націоналістичний рух”.

Головна опозиційна Республіканська народна партія закликала депутатів не продовжувати надзвичайний стан, оскільки він матиме негативний вплив на дострокові вибори, призначені на 24 червня.

Відповідно до Конституції Туреччини, надзвичайний стан може бути оголошений максимум на шість місяців.

Як відомо, Туреччина оголосила надзвичайний стан 21 липня 2016 року після невдалої спроби державного перевороту.

Після провалу путчу в країні тривають арешти, під час яких було взято під варту близько 50 тисяч людей. Майже 150 тисяч осіб – військових, чиновників, викладачів, поліцейських, співробітників органів юстиції – звільнили з роботи або тимчасово усунули від виконання обов’язків. За даними Європейської федерації журналістів, зараз близько 120 співробітників ЗМІ затримані у Туреччині. Крім того, турецька влада оголосила про закриття ще 15 ЗМІ, включаючи новинне агентство Dicle і багато газет і журналів, через звинувачення у пропаганді ідей Робітничої партії Курдистану.

Європарламент 6 липня 2017 року схвалив резолюцію із закликом призупинити переговори щодо членства Туреччини в ЄС, якщо Анкара продовжить впроваджувати конституційні зміни, схвалені на референдумі у квітні 2017 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter