Парламент встановить терміни перевірок гуманітарної допомоги

Дата: 12 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект, яким передбачається оформлення документів на гуманітарну допомогу для проходження контролю максимум за сім днів.

Як повідомляє “Інтерфакс – Україна“, Верховна Рада України має намір законодавчо закріпити неможливість затягування термінів проведення перевірок гуманітарної допомоги.

За законопроект про внесення змін до ст. 9 закону України про гуманітарну допомогу, що стосується недопущення затягування термінів проведення санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного й екологічного контролю гуманітарної допомоги (№1509), сьогодні на засіданні парламенту у першому читанні проголосувало 258 народних депутатів.

Законопроектом встановлюється, що орган, який визначає товари гуманітарної допомоги, має впродовж максимум одного дня відіслати повідомлення про визначення гуманітарної допомоги до органів, що здійснюють контроль. Після цього орган зобов’язаний безкоштовно оформити документи максимум за сім днів.

Законопроект також передбачає доручити Кабінету Міністрів розробити й затвердити спрощений порядок здійснення контролю гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини у березні зазначали, що кількість жертв конфлікту на сході України перевищила 6000 людей. Близько 5 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter