На сайті парламенту Нової Зеландії розмістили петицію про Голодомор

Дата: 03 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Парламент Нової Зеландії просять визнати Голодомор 1932–1933 років геноцидом українців.

Відповідну петицію розмістили на сайті парламенту наприкінці минулого року, повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

Уряд країни просять не просто визнати Голодомор геноцидом українців, але й засудити “будь-яку спробу заперечувати чи викривляти цю історичну подію як справжній акт геноциду”. У своєму повідомленні у Twitter Кислиця закликав усіх небайдужих підписати петицію, щоб її розглянув уряд Нової Зеландії. 

“Друзі та колеги, петиція про визнання Голодомору геноцидом на сайті Парламенту Нової Зеландії відкрита для підписів з 8 січня 2019 року та набрала поки 500+ підписів. Допоможемо зібрати необхідну кількість голосів!” – написав він. 

На момент написання новини під петицією підписалися трохи більш ніж 5 тисяч осіб.

Як відомо, нещодавно схожа петиція зібрала необхідну кількість підписів на сайті німецького Бундестагу. Тепер депутати мають розглянути питання визнання Голодомору геноцидом українського народу. 

ДОВІДКА. Згідно з даними перепису населення 2006 року, 1152 резиденти Нової Зеландії назвали Україну місцем свого народження, а українцями за етнічною ознакою вважають себе 672 мешканці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter