Парламент Чехії визнав російський режим терористичним

Дата: 16 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Нижня палата парламенту Чехії визнала нинішній російський режим терористичним відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

Текст опублікували на сайті парламенту.

Фото: Інсайдер Медіа

За проголосували 129 зі 156 депутатів.

Депутати засудили напади на мирне населення України та ключову енергетичну інфраструктуру країни, які є очевидною спробою досягнення політичних цілей шляхом залякування цивільного населення та відповідають терористичним методам.

У резолюції зазначається, що ці атаки спричиняють значні обмеження або припинення постачання енергії, води чи тепла, що ставить під загрозу цивільне населення. Обстріли та дислокація військових частин у районі Запорізької АЕС становлять загрозу не лише на території України.

Прямі чи непрямі погрози застосування ядерної зброї, а також неправдиві та необґрунтовані звинувачення України в планах застосування зброї масового знищення є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою загальноєвропейській безпеці, йдеться в документі.

“Якщо хтось поводиться як терорист, то це терорист. Путін веде війну проти України, і Росія в ній не цурається вбивств невинних людей”, – заявив керівник фракції TOP 09 Ян Якоб. 

Народні обранці наголосили на невизнанні результатів так званих референдумів про приєднання до Росії чотирьох окупованих областей на Сході України. Вони засудили російську агресію в Україні відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 2 березня 2022 року, резолюції Ради Європи № 2463 від 13 жовтня 2022 року та резолюції Міжпарламентського союзу від 14 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, що 13 жовтня парламентська асамблея Ради Європи на осінній сесії ухвалила резолюцію “Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України”, в якій Російська Федерація названа терористичним режимом. За резолюцію проголосували 99 депутатів зі 100 присутніх у залі, один утримався.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter