Паризька опера скасувала виступ відомого танцівника через сексистські дописи в мережі

Дата: 15 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Паризька опера скасувала виступ відомого танцівника Сергія Полуніна через гомофобні та сексистські коментарі останнього в соціальній мережі Instagram.

Про це пише New York Times.

 

Скандал розгорівся через допис Полуніна, який він зробив ще в грудні минулого року. Під фотографією в Instagram він, зокрема, написав, що чоловікам треба бути більш мужніми.

“Чоловік має бути чоловіком на сцені, адже вже є одна балерина, не має бути двох. Жінки у світі зараз намагаються стати на місце чоловіка, адже ви **** (не займаєтеся з ними сексом – ред.) і тому що ви ганебні. Чоловік – це вовк”, – стверджував танцівник.

У своїй заяві про припинення співпраці з Полуніним художня директорка Паризької опери Аврелія Дюпон назвала його “талановитим”, проте зазначила, що вислови чоловіка шокували її і не відповідають цінностям опери.

Сергій Полунін, який народився в Херсоні, вже не вперше опиняється в центрі скандалів. З 2007-го по 2012 рік він був прем’єром Королівського балету в Лондоні, проте після пішов танцювати в російські театри. За цей час Полуніна неодноразово звинувачували у зловживанні наркотиками та алкоголем. Також неоднозначними є заяви танцівника щодо відносин України та Росії. Так, у листопаді минулого року він заявив, що підтримує політику Путіна щодо України, та отримав російське громадянство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter