ПАРЄ закликала розслідувати вбивство журналіста Комарова

Дата: 02 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Монітори Парламентської асамблеї Ради Європи закликали українську владу забезпечити проведення прозорого та ефективного розслідування вбивства черкаського журналіста Вадима Комарова.

Про це повідомляє пресслужба асамблеї. 

Закликали українську владу ефективно розслідувати злочин доповідачі асамблеї з моніторингу ситуації в Україні Джем Грозданов та Альфред Хір.

“Той факт, що ця атака може бути пов’язана з його професійною діяльністю як журналіста-розслідувача, який повідомляє про корупцію і зловживання владою в Черкасах, робить його вбивство ще більш актуальним. На жаль, розслідування нападів на активістів та журналістів, що займаються боротьбою з корупцією, не принесли відчутних результатів. Важливо, щоб атмосфера безкарності таких жахливих актів не дозволялася”, – підкреслили вони. 

Як відомо, 20 червня в лікарні, не прийшовши до тями, помер черкаський журналіст Вадим Комаров. Чоловіка жорстоко побили 4 травня невідомі. Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, проте згодом перекваліфікувала справу на “Замах на умисне вбивство”. За версією правоохоронців, журналіст ішов вулицею, коли на нього напав невідомий чоловік, який заподіяв йому тілесні ушкодження, а після цього зник з місця події. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком. У нього була зафіксована глибока мозкова травма, пошкоджена фактично третина головного мозку.

Наразі слідчі відпрацьовують три версії вбивства Комарова – професійна діяльність, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter