Палата лордів Британії проголосувала за те, щоб визнати жінконенависництво злочином ненависті 

Дата: 18 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Палата лордів Великої Британії проголосувала за те, щоб визнати жінконенависницво злочином ненависті в Англії та Уельсі. Рішення ухвалили 242 голосами проти 185.

Про це повідомляє Politico. 

Ілюстрація: Sébastien Thibault

Законопроєкт тепер повернуть до Палати громад, депутати якої мають висловити свою думку. Раніше, у жовтні минулого року, прем’єр-міністр країни Борис Джонсон відхилив клопотання про визнання жінконенависницва злочином ненависті. Тоді він заявив, що замість цього поліція повинна зосередитися на “дуже реальних злочинах”.

Після того як зміни набудуть чинності, судді зможуть накладати жорсткіші покарання, якщо доведуть, що мотивом злочину було упередження стосовно жінок. Це також зобов’яже поліцію фіксувати злочини, мотивовані ненавистю до статі чи гендеру.

Як пояснюють на фейсбук-сторінці ініціативи “Розірви коло”, жінконенависницво, або мізогінія, – це упереджене і зневажливе ставлення до жінок:

“Воно може набувати більш м’яких форм, наприклад як жарти про жіночу логіку, нав’язування ролі берегині чи сексуальна об’єктивація в рекламі. А може буквально руйнувати життя через толерування тілесних покарань, обмеження громадянських прав, вибіркові аборти чи вбивства честі. Мізогінія властива не тільки чоловікам, вихованим на гендерних стереотипах. Таке ставлення жінки також демонструють одна до одної”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter