Пацієнти з прифронтових територій Донеччини можуть консультуватись у лікарів-спеціалістів дистанційно

Дата: 14 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Пацієнти з прифронтових територій Донецької області можуть отримувати консультації лікарів-спеціалістів дистанційно завдяки впровадженню телемедицини в Обласному медичному обʼєднанні Краматорська. 

Про це розповідають у МОЗ. 

Ілюстраційне зображення. Фото: otmo.dn.ua

До початку повномасштабного вторгнення РФ об’єднання обслуговувало близько мільйона людей, а нині близько 350 тисяч пацієнтів, які залишилися у регіоні. 

Телемедицину у Краматорську почали застосовувати задовго до початку великої війни, втім, попитом такі послуги не користувались. Активніше впровадження нових технологій почали торік у березні. 

Велика частина спеціалістів обʼєднання з початком воєнних дій у регіоні переїхали до Львова, Стрия, Києва, Харкова та інших міст, проте продовжують надавати медичну допомогу своїм пацієнтам попри сотні кілометрів відстані. Крім  того, заклад розширює телемедичну мережу  та залучає й інших спеціалістів, доступ до яких за місцем проживання пацієнти не мали.

“Серед лікарів, які проводять телеконсультації, є лікар-гематолог, який працює в одному із провідних закладів країни. Навіть до війни потрапити до такого фахівця пацієнтам було надзвичайно складно – необхідно було поїхати до Києва, довгий час чекати на прийом у черзі й т. д. Зараз хворий може отримати таку консультацію, висновок та призначене лікування дистанційно, і лише за необхідності лікар може запросити пацієнта на фізичний прийом”, – розповідає директор об’єднання Олександр Гейко

Торік телемедицину активніше почали застосовувати й у Слов’янську. 

Нагадаємо, що впровадження телемедицини є стратегічним проєктом, що рекомендований для всіх громад України, але особливо для тих, які постраждали внаслідок війни.

ZMINA детально розповідала, що таке телемедицина, а також про її історію в Україні, яка почалася ще 1935 року. 

Фотографія обкладинки: otmo.dn.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter