Органи соцзахисту зобов’язані приймати повторні заяви від переселенців – Верещук

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Органи соціального захисту зобов’язані приймати всі повторні заяви на допомогу від внутрішньо переміщених осіб. Протягом 10 днів з моменту отримання органом повторної заяви має бути призначена допомога.

Про це повідомляє Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій з посиланням на очільницю відомства Ірину Верещук

Фото: Вчасно

“Жодна людина не повинна залишитися без державної допомоги, якщо вона має на неї право”, – наголосила Верещук.

Частина ВПО, які намагалися оформити допомогу через “Дію” до 30 квітня, так її й не отримали. Тепер вони можуть подати повторну заяву в зручний для себе спосіб: або особисто звернутися до органу соцзахисту, або надіслати заяву поштою.

Органи соцзахисту зобов’язані прийняти в людини цю повторну заяву та розглянути її, навіть якщо людина зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня. Протягом 10 днів з часу отримання органом соцзахисту повторної заяви має бути призначена допомога.

Мінреінтеграції також нагадало, що для взяття на облік ВПО реєстрація місця проживання там, звідки відбувається переміщення, не є обов’язковою. Підтвердити своє проживання в регіонах, де тривають бойові дії, чи на ТОТ можна в багато способів, і органи соцзахисту не мають права відмовляти в розгляді заяв.

Для розвʼязання питань щодо виплат або проблем з ними слід звертатися до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань 15-48, на гарячу лінію для дзвінків з-за кордону та з тимчасово окупованих територій у WhatsApp / Telegram / Viber +38 (096) 078 84 33 або на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО +38 (066) 813 62 39.

Фото обкладинки: gettyimages.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter