Організатори Харків-прайду нагадали Кернесу про Конституцію

Дата: 03 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Організатори Харків-прайду висловили глибоку стурбованість заявою харківського міського голови Геннадія Кернеса щодо можливої заборони Маршу рівності в місті. 

Відповідну заяву вони опублікували на сторінці фестивалю у фейсбуку. 

 

У заяві активісти нагадали, що право на мирні зібрання гарантовано кожному в Україні Конституцією. 

“Намагання обмежити це право для харків’ян та харків’янок стосуватиметься не лише ЛГБТ+-спільноти, а і всіх містян. Сьогоднішнє обмеження прав людей за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності може стати прецедентом, який аргументує подальші обмеження за іншими ознаками, як-от національність, віросповідання або політичні погляди. На останніх політичних виборах Харків не голосував за праворадикальні сили, від них не було обрано жодного представника до Верховної Ради. Натомість Харків голосував за суспільні зміни, курс на Євроінтеграцію і демократичні цінності”, – наголошують вони. 

Організатори також повідомили, що перебувають у постійному контакті з правоохоронцями Харкова, а тому аргументація про небезпеку з боку опонентів маршу є невиправданою.

“Компетентність Нацполіції в цих питаннях доведена, зокрема, досвідом цьогорічних Київ-прайду та Одеса-прайду. Ми відкриті до комунікацій та співпраці з представниками та представницями Харківської міської ради задля забезпечення безпечного і інклюзивного маршу “ХарківПрайд”, який продемонструє харківській громаді, українському суспільству і міжнародній спільноті принципову позицію нашого міста щодо прав людини і запобігання дискримінації”, – продовжують правозахисники. 

Як відомо, напередодні міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що через суд намагатиметься заборонити проведення фестивалю “Харків-прайд”. Аргументував свою позицію він міркуваннями безпеки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter