Організаторку сумського пікету рівності змусили звільнитися з роботи

Дата: 20 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Активістку Ольгу Панфілову, яка влаштувала цієї неділі у Сумах акцію на підтримку київського Маршу Рівності, змусили звільнитися з роботи.

Про це повідомляє кореспондентка Центру інформації про права людини.

Нагадаємо, 18 червня дівчина вийшла центральну вулицю міста Соборну з плакатом “Країна для всіх” та квітами для перехожих – на знак шанування різноманіття. Про акцію були заздалегідь повідомлені органи виконавчої влади.

Більшість перехожих на цей одиночний пікет рівності відреагували вкрай агресивно – Ольга почула образи, нецензурну лайку, прокльони, а якась бабуся її навіть почала обливати “святою водою”. Зрештою, дівчину під охороною поліції вивели у безпечне місце і посадили в авто.

Проте після закінчення акції Ользі, яка працює прес-секретарем сумської організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, зателефонувало керівництво і заявило, що вона зганьбила партію і її звільняють з роботи.

“Дослівно одна з фраз прозвучала так: “Засунь свою думку в ж…, сиди тихо і взагалі народжуй дітей”, – розповіла Ольга Панфілова Центру інформації про права людини.

За її словами, у понеділок керівництво начебто передумало, швидше за все, не бажаючи публічності і скандалу. Проте вибачень не було.

“Своєю акцією я не хотіла нікого провокувати. Це моя особиста позиція, яка не має нічого спільного з партією. Я в шоці від того негативу й агресії, які на мене обрушилися. Я, до речі, не є представницею ЛГБТ-спільноти, але після всього, що сталося, готова боротися за їх права. Тепер розумію, з чим їм доводиться стикатися. Вони справді герої”, – говорить Ольга Панфілова.

У понеділок вона сама написала заяву про звільнення з роботи. Як вона підкреслила, незалежно від рішення керівництва, працювати у партійному осередку більше не буде.

“Після такого ставлення це просто неможливо. Хочу бути чесною сама з собою”, – сказала дівчина.

Нагадаємо, 18 червня без значних провокацій відбувся Марш Рівності. За оцінками поліції, на захід зібралися близько 2,5 тисяч осіб. Серед них – посол Канади Роман Ващук, послиня Великобританії Джудіт Гоф, та посол Швеції Мартін Хагстрьом. 

Організатори КиївПрайду змінили маршрут, оскільки майже 100 учасників акції проти проведення КиївПрайду безперервно ходили по пішохідному переходу біля університету Шевченка, утворюючи ланцюг.

Поліцейські затримали шістьох супротивників маршу, які намагалися прорвати кордон правоохоронців. В ході затримання двоє поліцейських отримали легкі травми.

Двоє невідомих також напали на волонтера Центру інформації про права людини. За словами співробітниці організації Дінари Касимбекової, чоловіка вдарили зі спини. При цьому вона зауважує, що здивована нападом, оскільки волонтер під час Маршу Рівності був у масці, а на момент нападу не мав на собі жодної символіки.  

Також стало відомо, що у неділю після Маршу Рівності у кафе неподалік станції метро “Площа Льва Толстого” противники КиївПрайду напали на іноземця з символікою ЛГБТ. Радикально налаштовані молодики намагались зірвати веселковий браслет з громадянина Ізраїля. 

Крім того, у Києві у неділю побили білоруського волонтера об’єднання OZON, яке проводило моніторинг Маршу Рівності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter