ООН надає 340 млн євро допомоги біженцям з М’янми, які втекли від геноциду

Дата: 24 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

ООН вирішила надати 340 мільйонів євро на допомогу мусульманам-рохінджа, які втекли з М’янми у Бангладеш через етнічний геноцид.

Таке рішення було прийнято на конференції країн-донорів в Женеві, пише DW.com.

Ця сума, як стверджують в ООН, може збільшитися. Крім того, в наступному році пройде ще одна конференція донорів, якщо цих грошей буде недостатньо.

За останніми даними, в період з кінця серпня з М’янми в сусідній Бангладеш втекло 582 тисячі мусульман-рохінджа. Більше половини біженців – діти.

В ООН очікують, що міграція мусульман з М’янми продовжиться, і число біженців незабаром перевищить один мільйон осіб. Про це на конференції повідомив генеральний директор Міжнародної організації з міграції (IOM) Вільям Лейсі Свінг.

Як відомо, уряд М’янми вже багато місяців проводить силову операцію проти рохінджа, яких в країні називають “бенгальськими терористами”.

У М’янмі проживає понад один мільйон мусульман-рохінджа. Протягом багатьох десятиліть вони піддаються дискримінації в країні, де більшість населення становлять буддисти.

Багато з рохінджа не мають паспортів і не вважаються громадянами країни.

Починаючи з 25 серпня 2017 року уряд М’янми розпочав масштабну атаку на цивільне населення на півночі штату Ракхайн, де переважно проживають рохінджа. Дії уряду були спровоковані атаками збройних груп рохінджа, проте ця відповідь є непропорційною. За повідомленнями, там відбуваються злочини проти мирних жителів з числа рохінджа, які можуть бути кваліфіковані як етнічні чистки.

Криваві сутички в регіоні спалахують з 2012 року, коли вони вперше стали масовими і спричинили втечу понад 100 тисяч рохінджа до таборів для внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter