ООН здійснить доплати пенсіонерам, які живуть на територіях активних чи можливих бойових дій

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

ООН здійснить доплати літнім людям, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій та отримують менш як 3 тисячі гривень пенсії. 

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Фото: “Донбасс SOS”

Перелік осіб, які потребують допомоги, формуватиметься на основі реєстрів Пенсійного фонду, а виплати здійснюватиме Всесвітня продовольча програма ООН.

Право отримати допомогу мають люди, які:

  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • мають розмір пенсії менше ніж 3 тисячі гривень;
  • не одержували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання для ВПО.

“Зі зростанням цін через війну мільйонам людей у регіонах, уражених бойовими діями, важко дозволити собі речі першої потреби, і багато з них змушені зменшувати кількість прийомів їжі або ж купувати менш якісну та менш поживну їжу.

Ми підтримуємо найбільш уразливі верстви населення через уже існуючі інструменти соціальної допомоги, щоб наші програми доповнювали допомогу від уряду”, – зауважив директор ВПП в Україні Метью Холлінгворт.

Грошова допомога надаватиметься впродовж щонайменше 4 місяців. Пенсіонери отримуватимуть доплату до пенсії на суму, якої не вистачає до 3 тисяч гривень (але не менше 100 грн).

Для того, щоб отримати допомогу, пенсіонерам не потрібно нікуди звертатися. Виплати надходитимуть разом із пенсією.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Кабмін ухвалив законодавчі зміни, що дозволяють пенсіонерам на деокупованих територіях, яким нараховували пенсію на картку, отримувати виплати готівкою. 

Нагадаємо, що державний Ощадбанк з 1 вересня повертає обов’язкове проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter