ООН: Улітку цього року українські військові розстріляли затриманого жителя Донецька

Дата: 17 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Щонайменше троє військових ЗСУ розстріляли влітку цього року жителя Донецька, якого незаконно затримали через звинувачення в нібито сепаратизмі. 

Про випадок ідеться у 28-й доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, яка є в розпорядженні Центру прав людини ZMINA.

Інцидент стався 11 липня. Тоді неназваний житель Донецька, який мав інвалідність, вирішив відвідати своїх родичів, що живуть у селі Костянтинопольське, підконтрольному українському уряду. Згодом його самовільно затримали щонайменше троє військовослужбовців. Вони звинуватили донеччанина в членстві в озброєних
групах.

Спочатку чоловіка вивезли до лісосмуги, де погрожували стратити. Згідно із судовими документами, після цього військові відвезли чоловіка до частини, де знову змушували зізнатися у своєму ймовірному членстві в озброєних групах. Коли вони зрозуміли, що жертва не пов’язана з озброєними групами, то вирішили приховати свій злочин та відвезли чоловіка до Мар’їнки, де розстріляли сімома пострілами в голову та спину. 

Тіло жителя Донецька знайшли на початку серпня в каналізаційному відстійнику на околиці міста. Згодом Мар’їнський районний суд розпочав розгляд справи проти солдатів ЗСУ, обвинувачених за статтями щодо вбивства, викрадення та розбою. У серпні всіх трьох солдатів помістили під арешт на 60 діб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter