ООН прогнозує ймовірне зменшення населення України до 35 мільйонів менш ніж за 30 років

Дата: 29 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Населення України може скоротитися до 35 мільйонів жителів до 2050 року. Близько третини українців помирає у віці до 65 років.

Про це йдеться в аналітичній довідці Організації Об’єднаних Націй “Демографічні процеси”. 

У документі констатується, що населення України скорочується одним з найшвидших у світі темпів і, ймовірно, зменшиться до 35 мільйонів до 2050 року. 

“Низький коефіцієнт народжуваності, високий рівень смертності та постійне зростання рівня зовнішньої міграції руйнують людський капітал України, а отже й основу для сталого розвитку”, – мовиться в довідці. 

В ООН наголошують, що недостатній рівень добробуту та відсутність у жінок можливостей поєднувати кар’єру й догляд за дітьми залишається одним з чинників, що заважають українцям мати бажану кількість дітей. Крім того, поширеність поведінки з високим ступенем ризику та неінфекційні хвороби є одними з основних причин одного з найвищих рівнів смертності в Європі, особливо серед чоловіків. Близько третини українців помирає у віці до 65 років.

В Організації Об’єднаних Націй переконані, що більш ніж половині цих смертей можна запобігти, і радять владі подбати про якість життя громадян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter