ООН хоче виділити 33 млн доларів на боротьбу з проблемами, спричиненими коронавірусом на Сході України

Дата: 25 Березня 2020
A+ A- Підписатися

ООН планує виділити Україні $33 млн на боротьбу з гуманітарними проблемами, спричиненими коронавірусом на сході. 

Про це повідомив представник України в ООН Сергій Кислиця, передає “Укрінформ”. 

25 березня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш оголосив про запуск Глобального плану гуманітарного реагування на коронавірус по всій Південній Америці, Африці, Близькому Сходу та Азії із загальним бюджетом $2 млрд. У плані йдеться про доставку необхідного лабораторного обладнання й медикаментів до цих регіонів, встановлення там додаткових станцій для особистої гігієни та проведення інформаційних кампаній про те, як захистити себе та інших від вірусу. В регіонах Африки, Азії й Латинської Америки також організують авіамости та хаби для переміщення гуманітарних працівників й забезпечення поставок.

Спочатку, за словами Кислиці, йшлося про виділення на боротьбу з гуманітарними проблемами, спричиненими коронавірусом в Україні, $20 млн. Проте після переговорів з представниками відповідних структур ООН, суму збільшили до $33 млн. Ці кошти підуть для організації гуманітарного реагування по обидві сторони розмежування.

План передбачає:

  • підтримку закладів охорони здоров’я;
  • забезпечення продовольчої безпеки й товарів першої необхідності;
  • підтримку осіб похилого віку та людей з інвалідністю в умовах самоізоляції;
  • допомогу в організації дистанційної шкільної освіти.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закривається все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припиняються міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. 

За цей час Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

На сьогодні в Україні виявили 116 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, з яких чотири летальні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter