Омбудсман повернула дітей-сиріт на підконтрольну Україні територію

Дата: 08 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Завдяки втручанню Уповноваженого Верховної Ради України дітей-сиріт вдалося забрати з інтернату в Донецьку до родичів на підконтрольній уряду України території.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого.

Як зазначили в прес-службі, до секретаріату Уповноваженого надійшло звернення про сприяння поверненню з непідконтрольної Україні території двох малолітніх дітей-сиріт, мешканців Донецької області.

Ще до конфлікту на сході України діти з батьками проживали в Маріуполі. У зв’язку з необхідністю лікування дітей у вересні 2015 року батьки вивезли їх до Донецька.

Після смерті батьків діти залишились у Донецьку та були влаштовані до закладу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Попри бажання родичів забрати дітей на виховання в родину, представники лікувального закладу  Донецька відмовлялися передати дітей на підконтрольну уряду України територію.

Але завдяки особистому втручанню Уповноваженого з прав людини дітей вдалося повернути на підконтрольну українській владі територію, наразі вони перебувають у родинному колі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter