Омбудсман звернувся до 700 міжнародних партнерів та організацій, закликавши засудити обстріли України

Дата: 19 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Після ранкових обстрілів України російською армією, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до світової спільноти з закликом здійснити конкретні кроки задля покарання країни-терориста.

Про це посадовець написав у своєму телеграм-каналі.

Фото: Омбудсман України

“Уже понад 10 років Росія вбиває та калічить українців. І весь цей час світ розмірковує, чи допомагати нам! Лише за цей ранок в Дніпропетровській області через атаку ворога загинули 9 цивільних, у тому числі двоє дітей. Понад 30 осіб отримали поранення… Кількість жертв зростає”, – заявив Лубінець вдень, однак наразі кількість постраждалих вже збільшилася. 

За його словами, сьогодні на місці ранкового обстрілу Дніпропетровщини працював тамтешній представник Уповноваженого.

“РФ кожного дня атакує Україну. Ми знаємо, що завтра агресор вдарить знову! Я звертаюся до омбудсманів світу та міжнародних партнерів, з проханням донести їхнім урядам та країнам, що необхідно терміново: публічно засудити обстріли Росією мирних міст і селищ України, а також – вбивства цивільного населення; здійснити конкретні кроки задля покарання країни-терориста; допомагати Україні, зокрема засобами ППО”, – наголосив посадовець.

Це звернення Лубінець направив до структур ООН, РЄ, ОБСЄ, МКЧХ, інших міжнародних організацій, національних інституцій з прав людини, колегам-омбудсманам, а також 50 комітетам з прав людини парламентів країн світу.

Нагадаємо, що вранці 19 квітня окупанти атакували Дніпро, поціливши, зокрема, у багатоповерхівку. У результаті цього постраждали щонайменше 24 людини. Також у Синельниківському районі області побиті понад 60 приватних осель, авто, понівечене підприємство, а також знищена сонячна електростанція. Там відомо про сімох поранених.

Також внаслідок ранкових обстрілів є загиблі. Їхнє остаточне число все ще встановлюють. 

Крім того, сьогодні росіяни обстріляли Білопілля з артилерії. Поранення дістали троє цивільних, зрештою один з них помер у лікарні. Пошкоджені багатоповерхівка, легкові автомобілі, магазини та аптека.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter