Окупований Маріупольський район патрулюють кадирівці: можуть зупиняти авто і вчиняти насильство щодо місцевих

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Маріупольському районі російські військові запровадили нову пропускну систему, облаштували додаткові блокпости, а місцевість патрулюють мобільні патрулі кадирівців. 

Про це в телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

Фото: Reuters

За інформацією радника мера, під патруль підпадають насамперед ґрунтові дороги, які ведуть в об’їзд Мангуша та Нікольського в бік Бердянська та Запоріжжя.

“Місцеві повідомляють, що вчора вдень у районі с. Дем’янівка Мангуського району такий патруль затримав автівку з людьми, що рухалася в бік Бердянська. Людей роздягли, знущалися, вдавалися до фізичного насилля. Але потім повернули в бік Маріуполя. При цьому у водія та пасажирів були довідки про фільтрацію, однак був відсутній пропуск”, – написав Андрющенко.

Він закликав мешканців бути обережними та утриматися на деякий час від евакуації. Андрющенко також додав, що українська влада працює над відкриттям офіційних евакуаційних коридорів. 

Нагадаємо, що окупований Маріуполь з метою нібито відновлення можуть віддати під “шефство” кадирівців – для залякування та придушення потенційного спротиву. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter