Окупанти змушують українців приймати громадянство псевдореспублік та погрожують репресіями у разі відмови

Дата: 06 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Переселенців на тимчасово окупованій території Луганської області змушують приймати громадянство псевдореспублік та погрожують репресіями у разі відмови.

Про це у телеграмі пише Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Так званий “паспорт” псевдореспубліки “ЛНР” / Фото з відкритих джерел

Так, в окупованому місті Сорокіне Луганської області російській військові розпочали процес оформлення паспортів “ЛНР” для українських громадян, переміщених із нещодавно захоплених територій:

“Люди позбавлені домівок, майна і грошей. Тож вимушені погоджуватись на ці умови, адже тільки так можна отримати виплати в рублях, продуктові набори та медичну допомогу”.

З людьми проводять “профілактичні бесіди”, зазначає ГУР. Їм кажуть, що у разі відмови від набуття громадянства псевдореспубліки вони втратять будь-які засоби до існування і до них застосують “репресивні заходи”.

Розвідка додає, що наразі більшість співробітників так званих “правоохоронних органів ЛНР” відправили в зону бойових дій на території Донецької, Запорізької, Херсонської областей. “Новобранці” часто не мають практично жодного досвіду служби.

“Через це, зокрема, з 1 травня патрульні підрозділи “народної міліції ЛНР” вимушені зупинити перевірки приватного автотранспорту та особистих документів на блокпостах поблизу Сорокіне”.

Нагадаємо, що поранена 15-річна дівчинка вивезла з Попасної Луганської області чотирьох дорослих: трьох чоловіків та жінку. Дитина керувала автівкою близько 30 км. Більшість з цієї дистанції – із простріленими ногами.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter