Окупанти змушують людей виїжджати з Маріуполя на територію Росії

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

За останній тиждень кілька тисяч маріупольців вивезли на територію Росії. Відомо, що захоплених маріупольців вивозили до “фільтраційних таборів”, де окупанти перевіряли телефони та документи людей. Після перевірки частину маріупольців перенаправляли до віддалених міст Росії, доля інших залишається невідомою.

Про це у телеграмі повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Фото з сайту hromadske

Так, він пише, що окупанти незаконно вивозили людей із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалися понад тисячу людей (переважно жінки та діти). У цих районах точилися бойові дії. Для збереження життів маріупольців Збройні сили України відійшли від місць масового скупчення людей, чим і скористалася сторона агресора.

“Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Складно уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили в іншу країну. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі і почали вивозити маріупольців. Всі військові злочини з боку росії мають отримати найжорсткіше покарання“, – наголосив мер. 

Його радник Петро Андрющенко в ефірі “Настоящее время” від 15 березня розповів, що загальна ситуація у місті катастрофічна, за його словами, кількість жертв російських обстрілів може наближатися до 20 тисяч. За офіційною та підтвердженою інформацією, станом на 14 березня кількість загиблих у місті становила близько 2357 людей. 

Нагадаємо, що вебсайт журналістських розслідувань Bellingcat створив інтерактивну мапу, яка показує руйнування та втрати серед мирного населення в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter