Окупанти завищують кількість маріупольців у місті, щоб розкрадати виділені на відбудову російські гроші

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни навмисно завищують кількість містян, щоб отримати більше грошей і допомоги від Росії та розікрасти їх. 

Про це розповідає радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: Reuters

Міська влада раніше заявляла, що в Маріуполі лишилося понад 100 тисяч мешканців.

Останні дані мера міста Вадима Бойченка свідчать про 130 тисяч людей, однак росіяни стверджують, що в Маріуполі лишилося 234 368 осіб.

“На нашу думку, наприкінці не вистачає “нуль нуль копійок”, тому ще це апетити на вкрадання бюджету Росії, але точно не кількість населення, яку окупанти навіть не намагаються прорахувати. Озвучені цифри кажуть про єдине: гуманітарки поменшає через крадівництво, а гроші разом з будматеріалами не встигнуть дійти до кишень містян, застрягши в гаманці окупантів”, – заважує Андрющенко. 

Досі в Маріуполі люди живуть без доступу до базових потреб, таких як вода та світло. 

“У жодному районі міста, де ввімкнули світло, кількість мешканців не перевищує 10–15 % від усіх мешканців будинку… Знову почалися проблеми з доставкою питної води мешканцям Лівобережного району. Щоденні черги по чотири-п’ять годин, кількість великих місткостей для води скорочено втричі… Ексгумацію повністю зупинено. Тепер, не соромлячись, окупанти прямо кажуть, що ексгумація лише за гроші”,розповідає про ситуацію в місті радник мера. 

Також росіяни готуються почати вивозити викрадене зерно. 

Нагадаємо, що в Маріуполі окупанти позбавили права власності містян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter