Окупанти запланували проведення псевдореферендуму зі створення “ХНР” на початок травня — Людмила Денісова

Дата: 17 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Херсоні росіяни хочуть провести псевдореферендум щодо створення так званої “ХНР”.

Про це повідомила Уповноважена з прав людини у Верховній Раді Людмила Денісова на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Людмили Денісової

“У Херсоні планують використати схему псевдореферендумів, які проводили окупанти в 2014 році в Луганську та Донецьку, коли замість будь-якого виявлення влади народу було створено лише картинку для російського телебачення”, — написала вона.

За інформацією свідків, у типографії міста Нова Каховка друкують відповідні “бюлетені”. На переконання Денісової, вочевидь, “усі протоколи про результати “голосування” будуть підготовлені заздалегідь та завезені до обласного центру”.

Проведення псевдореферендуму планується у період з 1 травня по 10 травня 2022 року, уточнила Омбусман. У цей період мають намір закрити Херсон на в’їзд та виїзд та відключити весь зв’язок.

Водночас Денісова нагадала, що на Херсонщині місцеві жителі продовжують виходити на акції протесту проти окупантів з гаслами “Херсон — це Україна!” навіть попри застосування російськими військовими зброї проти них.

Один з таких мітингів, присвячений жертвам російської агресії, відбувся в Херсоні 10 квітня біля кіноконцертної зали “Ювілейний”. Акцію розігнали російські окупанти.

Нагадаємо, вже понад місяць Херсон та частина області залишаються під російською окупацією. Військові РФ розміщують свою техніку у житлових та центральних районах населених пунктів, приміщеннях аграрних підприємств та на об’єктах енергетичної й соціальної інфраструктури.

Також відомо, що у Херсоні та області  російські окупанти викрадають активістів, представників місцевого самоврядування та журналістів з метою придушити проукраїнську активність населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter