Окупанти вилучили Сулеймана Кадирова з переліку “причетних до екстремістської діяльності”

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Росфінмоніторинг вилучив зі списку екстремістів засудженого кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова.

Про це сам Кадиров повідомив громадському об’єднанню “Кримська солідарність”.

“17 квітня поточного року я надіслав до Росфінмоніторингу листа з вимогою прибрати мене зі списку у зв’язку із закінченням випробувального терміну. Вони скерували запит до прокуратури Республіки Крим і після відповідної перевірки надіслали мені відповідь, яку я отримав сьогодні на пошті. Саме рішення датовано 4 червня 2020 року”, – розповів Сулейман Кадиров.

Активіст переконаний, що його кримінальну справу російська спецслужба сфабрикувала у відповідь на його громадянську позицію.

“Я себе винним не вважав і не вважаю. Заявляв про це в суді, коли говорив останнє слово. Вся моя “провина” – це моя участь у національному русі кримських татар та мої переконання“, – додав активіст.

Нагадаємо, у березні 2018 року формування, що називає себе “Феодосійським міським судом”, засудило Кадирова до двох років умовно із забороною ведення публічної діяльності на той самий термін за звинуваченням у публічних закликах до “сепаратизму”. Росія інкримінувала Кадирову злочин за допис на його фейсбук-сторінці “Крим – це Україна. Завжди був, є і буде”. 

У березні 2020 року чоловіка звільнили від покарання через завершення випробувального терміну. У квітні 2017 року так звана “Федеральна служба з фінансового моніторингу” внесла Кадирова до переліку організацій і фізичних осіб, щодо яких є відомості про їхню причетність до екстремістської діяльності.

Як відомо, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 94 людини.  71 із цього списку – кримські татари. 42 політв’язнів уже отримали вироки в кримінальних справах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter