Окупанти влаштували катівню на базі відпочинку в Стрілковому Херсонської області – Генштаб

Дата: 22 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому селі Стрілкове Херсонської області російські загарбники облаштували катівню.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Ілюстративне зображення однієї із катівень на Херсонщині. Фото: Телеканал I-UA.tv

“У населеному пункті Стрілкове Генічеського району на Херсонщині на території бази відпочинку облаштували катівню, де утримують та піддають тортурам громадян України”, – повідомили в Генштабі.

Так росіяни вчергове порушують норми Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни. 

Раніше ZMINA писала, що напередодні в деокупованому Херсоні прокурори встановили місця катівень, облаштованих російськими військовими в чотирьох приміщеннях. Там правоохоронці виявили частину металопластикової труби, кайданки та інші речі.

Нагадаємо, що Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки тортур, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком тортур, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу oh@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду, Європейського суду з прав людини тощо для розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter