Окупанти вдарили ракетою “Іскандер-К” по житловому будинку в Краматорську, є загиблі та поранені

Дата: 02 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

1 лютого близько 22:00 російські військові поцілили ракетою “Іскандер-К” у житловий багатоповерховий будинок у Краматорську Донецької області. Станом на ранок 2 лютого відомо щонайменше про трьох загиблих та 20 поранених.

Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко та Національна поліція України.

Пошкоджено щонайменше 8 багатоквартирних будинків, з них один зруйнований повністю. За словами Кириленка, під завалами знаходиться ще щонайменше дві людини.

“Цей злочин російських окупантів проти цивільного населення – чергове свідчення того, що перебувати на території Донецької області вкрай небезпечно. Тим більше повертатися тим, хто виїхав до інших областей України.
Подбайте про себе і своїх близьких. Зберегти життя – це зараз першочергове завдання”, – додав він.

Фото: Донецька ОВА

Вночі біля будинків встановили поліцейські наряди, які евакуювали людей до місцевої школи, де розгорнули пункт прихистку. 

На обстріл відреагував президент України Володимир Зеленський, висловивши співчуття рідним та близьким загиблих.

Фото: Донецька ОВА

“Житловий будинок, ракетний удар. Загинули та перебувають під завалами мирні люди. Це не повторення історії, це щоденна реальність життя нашої країни. Країни, яка територіально межує з абсолютним злом. І яка мусить його здолати, щоб звести до нуля ймовірність повторення подібних трагедій”, – написав глава держави.

На місці працюють комунальні служби та медики. Продовжується розбір завалів.

Нагадаємо, що 1 лютого російські військові, обстрілюючи Краматорськ, поцілили в тамтешнє кладовище. Внаслідок цієї атаки ніхто з цивільних не постраждав. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter