Окупанти вдарили по Гуляйполю з авіації, постраждали троє цивільних

Дата: 01 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Вранці 1 травня російські окупанти завдали авіаційних ударів по прифронтовому місту Гуляйполе Запорізької області. Троє цивільних отримали поранення.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Фото: Запорізька обласна прокуратура

“За даними слідства, 1 травня 2023 року близько 11:30 російські військові нанесли авіаційні удари по місту Гуляйполе Пологівського району. Три людини отримали поранення. Частково зруйновано приватні житлові будинки та господарські споруди. Від вибухової хвилі повилітали вікна та вибито шибки, пошкоджено автівку”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Правоохоронці розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За минулу добу російська армія також 47 разів ударила з артилерії по цивільній інфраструктурі, завдала три авіаудари, а також тричі атакувала з БПЛА.

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Окупанти цілили по житлових обʼєктах та комунальних мережах, але цивільні не постраждали.

Раніше ZMINA писала, що 1 травня загарбники також ударили по селу Кучерівка Купʼянського району, що на Харківщині. Внаслідок обстрілу руйнувань зазнав приватний будинок та поранення дістав його власник – 65-річний чоловік. 

Пізніше росіяни обстріляли Чернігівщину. Некерованими бомбами вони завдали удару по селу Лизунівка Новгород-Сіверського району, поціливши в навчальний заклад, що не працював. Унаслідок цього загинула 14-річна дитина, яка перебувала неподалік. Попередньо поранення дістали ще двоє цивільних.

Нагадаємо, що 20 квітня російські військові обстріляли село Мала Токмачка Запорізької області. Внаслідок цього на власному подвірʼї загинула родина – 54-річний чоловік та 65-річна жінка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter