Окупанти вбили волонтера Олександра Кононова: чоловік мав інвалідність, але з 2014 року допомагав українській армії

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Борівському під Сєвєродонецьком Луганської області російські окупанти вбили відомого волонтера Олександра Кононова: чоловік втратив руку та ногу, але з 2014 року допомагав українській армії.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у власному телеграм-каналі.

Джерело: фейсбук-сторінка Сергія Марченка

“Олександр Кононов R.I.P. Українського волонтера росіяни вбили у власному будинку у Борівському, що під Сєвєродонецьком”, – написав він.

За словами Гайдая, Кононова розстріляли в його інвалідному візку.

Смерть волонтера підтвердив журналіст Сергій Марченко.

“Олександр Кононов. Українець, патріот, волонтер. У нього немає руки і ноги. Розстріляний окупантами у власному домі у Сіверодонецьку. Хай вас не вводить в оману “ввічливість” російських солдатів. Вони ввічливі з однієї єдиної причини – хочуть сподобатися місцевим, щоб не стріляли у спину. Як тільки фронт іде далі, за солдатами приходить Росгвардія, ФСБ і зачищає територію від патріотів України”, – написав він у фейсбуку.

Кононов втратив руку і ногу внаслідок нещасного випадку. Проте це не завадило йому з початку російсько-української війни 2014 року допомагати українським добровольцям. Він на власному авто возив їм харчі, доставляв бійців на позиції.

Потрапив до рук бойовиків “ЛНР” 2014 року разом із дружиною, 98 днів провів у полоні. Після визволення заснував власний бізнес – “Сири Санича”. Працював спочатку на Житомирщині, потім на Черкащині, а згодом повернувся на рідну Луганщину.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські окупанти вбили співробітницю однієї з партнерських організацій USAID, українку Валерію Максецьку, її матір та водія, коли ті намагалися виїхати з Києва. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter