Окупанти в Криму запроторили в психіатричну лікарню політв’язня Бектемірова

Дата: 21 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада в Криму помістила фігуранта кримської справи “Хізб ут-Тахрір” Вадима Бектемірова в Кримську клінічну психіатричну лікарню для проведення примусової судово-психіатричної експертизи.

Про це повідомив адвокат Марлен Халіков, який 20 серпня 2020 року відвідав свого підзахисного в медустанові, повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

“Під час спілкування з ним я дізнався, як його стан, як у нього справи загалом. Вадим усім передавав слова вітання. Дуже просив передати книги й газети, відчуває дефіцит інформації в лікарні. Просив передати рідним не хвилюватися за нього. Подякував народові за те, що його підтримує”, – розповів захисник.

Вадим Бектеміров – магістр за спеціалізацією “ісламські віровчення” факультету арабської літератури та гуманітарних наук, закінчив університет “Аль-Джінан” (Триполі, Ліван). До арешту проводив дуа на підтримку сімей політв’язнів, організовував передачі арештованим кримським татарам – мусульманам, відвідував судові засідання.

Російські силовики затримали чоловіка 7 липня після чергових масових обшуків у Криму, звинувативши в організації діяльності забороненої в РФ та Криму, але легальній в Україні “Хізб ут-Тахрір”.

Дії російських силовиків засудили в Представництві президента України в АРК, а Головне управління Національної поліції в АРК і Севастополі почало кримінальне провадження за фактом обшуків за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла) і за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter