Окупанти в Криму встановлюють відеокамери, щоб боротися з диверсіями партизанів, – спротив

Дата: 17 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій території (ТОТ) Криму російські окупанти встановлюють камери відеоспостереження вздовж залізниці для боротьби з партизанами.

Про це інформує Центр національного спротиву (ЦНС).

Пошкоджена залізнична колія в тимчасово окупованому Бахчисараї

На тимчасово окупованому півострові росіяни встановлюють додаткові камери стеження, щоб виявити партизанів.

Спротив підкреслює, що так окупанти реагують на успішні дії місцевих партизанів, зокрема з руху “Атеш”.

Крім того, як повідомляється, загарбники посилили перевірки “нелояльного населення”. Тому ЦНС закликає людей чистити телефони й бути обережними. Спротив оприлюднив інструкцію, як почистити гаджет, щоб не лишати цифрового сліду.

Наприкінці лютого невідомі підірвали колію в Бахчисарайському районі, в результаті рух колією було припинено. Після цього російські силовики почали активно обшукувати помешкання кримських татар та затримувати їхніх жителів.  

Раніше Представництво президента України в Автономній Республіці Крим повідомило, що комунальники на ТОТ Криму намагаються боротися з українськими написами. Утім, кожен новий шар фарби знову й знову прикрашається державним гербом України чи написами, зокрема, “ЗСУ йдуть”, “Бийся”, “Геть із Криму”.
 
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що останнім часом “колаборантів в окупованому російськими варварами Криму накрила неймовірна паніка, спричинена неминучістю звільнення півострова та невідворотністю покарання, яке вони понесуть за скоєні ними злочини”.
 
У представництві українського президента нагадали про чат-бот “Разом”, який запустили активісти руху опору “Жовта стрічка”. Співгромадян на півострові просять передавати інформацію про окупантів.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter