Окупанти в Криму помістили громадянського журналіста до психіатричної лікарні

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Громадянського журналіста, фігуранта другої сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” Руслана Сулейманова помістили в стаціонар Кримської клінічної психіатричної лікарні. Там він місяць проходитиме судово-психіатричну експертизу.

Про це громадському об’єднанню “Кримська солідарність” повідомив його батько Сервер Сулейманов.

“Я дізнався про те, що Руслан у психіатричній лікарні, коли прийшов у СІЗО-1 Сімферополя, щоб зробити передачу двом своїм синам – Ескендеру і Руслану. Вони обидва арештовані й сидять в одному ізоляторі зараз. Але для Руслана в мене не прийняли й сказали, що його на місяць відправлено на судово-психіатричну експертизу”, – розповів Сулейманов.

Руслан Сулейманов – учитель фізики, громадянський журналіст і стример “Кримської солідарності”.

На початку місяця стало відомо, що в Руслана Сулейманова погіршився стан здоров’я.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року російські силовики обшукали в Криму будинки кримськотатарських активістів, зокрема активістів громадського об’єднання “Кримська солідарність”. Серед них був і громадянський журналіст Руслан Сулейманов. Усього тоді під час спецоперації затримали 24 активісти за звинуваченням в участі в легальній в Україні та забороненій у Росії організації “Хізб ут-Тахрір”.

Як відомо, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 94 людини. 71 із цього списку – кримські татари. 42 політв’язні вже дістали вироки в кримінальних справах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter