Окупанти в Мелітополі влаштували масові обшуки в містян та затримали чотирьох

Дата: 22 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі російські військові 22 серпня влаштували серію обшуків у містян, щоб знайти партизанів. 

Про це повідомляє видання “РИА-Мелітополь”. 

Російський військовий у Мелітополі. Фото: ЕРА

За словами містян, обшуки проводять у північній частині Мелітополя. До дворів під’їжджає білий седан без номерів, з якого виходять окупанти в супроводі поліцейських, що пішли на співпрацю з ними. Вони вриваються в будинки й, за попередніми даними, вже забрали чотирьох людей. 

Журналісти не відкидають, що затримання росіяни проводять до Дня Незалежності, щоб залякати мелітопольців.

Напередодні мер міста Іван Федоров розповідав, що в Мелітополі партизани вбили на вулиці Героїв України російського військового, який нібито чіплявся до неповнолітньої дівчинки. Чи можуть бути пов’язані нові затримання з цим випадком, не повідомляють. 

Скриншот відео Івана Федорова

Окупована частина Запорізької області, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є одним з регіонів, де росіяни викрадають людей найчастіше. До прикладу, у Мелітополі після кожного удару ЗСУ окупанти починають нову хвилю репресій, а від деяких викрадених вимагають десятки тисяч гривень за звільнення. 

Нагадаємо, що нещодавно в тимчасово окупованому Херсоні російські військові провели серію нічних обшуків у місцевих жителів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter