Окупанти та колаборанти залишають міста Луганщини, захоплені ще у 2014, – Гайдай

Дата: 11 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти та колаборанти, які співпрацювали з ними, спішно залишають міста Луганської області, навіть ті, які були захоплені ще у 2014 році, і рухаються в бік Росії.

Про це  повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Український прапор, який минулої ночі партизани підняли над адміністрацією у Кремінній на своєму місці, і зараз рашисти вже все зрозуміли, тож знімати не наважуються. Росіяни та колаборанти тікають з Луганщини, їдуть в бік Росії. Пакують валізи загарбники Луганська, Алчевська та інших міст, які були захопленими ще у 2014-му”, – написав Гайдай.

Він зауважив, що черги на виїзд – кілометрові. І додав, що наразі росіяни ведуть збройний спротив точково, але здебільшого тікають. Тож на Луганському напрямку відбувається значне просування ЗСУ.

Гайдай спрогнозував, що найближчим часом українці зможуть почути добрі новини зі Сватового, Кремінної та Рубіжного.

Він також опублікував у своєму телеграм-каналі фото українського прапора, зробленого вранці 11 вересня в окупованому селі Пісчане Старобільського району Луганської області. 

Гайдай запевнив: щойно буде команда від українських військових, щоб заходити, влада готова налагоджувати життєдіяльність деокупованих населених пунктів та створювати в кожній громаді військову адміністрацію для швидкості прийняття рішень.

Як відомо, протягом останніх п’яти днів (з 6 вересня) українські сили звільнили понад 3000 квадратних кілометрів території. 

Як визначає Інститут вивчення війни, українці за ці дні звільнили більше території, ніж російські війська захопили у всіх своїх операціях із квітня.

Зокрема, ЗСУ щодня звільняють нові населені пункти на Харківському напрямку, там, за словами Головнокомандувача Валерія Залужного, до російського кордону залишилось 50 км

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter