Окупанти планують примусову “евакуацію” мешканців Херсонщини після 5 листопада

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині окупанти почали так звану “евакуацію” цивільного населення з тимчасово зайнятих територій Херсонської області. Зокрема, вивозять людей з населених пунктів лівобережної частини області вглиб окупованих територій та до РФ.

Про це станом на 18:00 2 листопада повідомляє Генштаб ЗСУ.

Фото: Getty Images

“За наявною інформацією, з 31 жовтня поточного року з населеного пункту Горностаївка розпочато вивезення колаборантів із сімʼями, медперсоналу та обладнання з центральної районної лікарні. Місцевим жителям населеного пункту Нова Збур’ївка окупаційна влада дала три дні для самостійного виїзду вглиб окупованої території або на територію Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

За даними відомства, населення попереджене, що з 5 листопада “евакуація” буде примусовою.

Раніше агентство ТАСС повідомило, що російські військові анонсували примусову евакуацію мирних жителів з тимчасово окупованого Каховського району Херсонської області.

Повідомляється, що вивезення людей розпочнеться в неділю, 6 листопада. Підставою для примусової евакуації є “високий рівень військової загрози”.

Крім того, як повідомляє Генштаб, з 27 жовтня окупаційна влада розпочала “ревізію” об’єктів промислової сонячної генерації електроенергії.

За результатами роботи окупанти погрожують конфіскувати та вивезти обладнання підприємств, власники яких перебувають на підконтрольній українській владі території та відмовляються повертатися на тимчасово окуповану територію.

Напередодні в Генштабі ЗСУ казали про практику виселення росіянами цивільних на Херсонщині. До прикладу, у Каховці тих, хто живе вздовж берега Дніпра, виселяють, а навколо будинків обладнують інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження. 

Про заселення російських військових та вчителів у квартири в Херсоні, з яких поїхали господарі, місцеві повідомляли ще навесні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter