Окупанти планують повернути Херсонській області герб часів перебування регіону у складі Російської імперії

Дата: 07 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти на території Херсонщини вдаються до “прискореної інтеграції”. Зокрема, планують повернути області герб часів перебування регіону у складі Російської імперії та надати її мешканцям “право” на отримання російського громадянства. 

Про це у фейсбуку повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Фото з відкритого доступу

Крім того, на захоплених землях окупанти намагаються запровадити розрахунки у рублях, а також відновити залізничне сполучення з тимчасово окупованим Кримом. 

Незгодних з “прискореною інтеграцією” мешканців Херсонщини росіяни катують у підвалах, додала Денісова.

Також у Херсоні, селищі Новоолексіївка, місті Генічеську окупаційні “адміністрації” та військові Росії складають списки активістів, які брали участь у громадянській блокаді Криму у 2015 році, або тих, хто служив в АТО.

“Такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях – це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни”, – зазначила Денісова. 

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини. 

Нагадаємо, що на території тимчасово окупованої Херсонської області військові РФ утримують у підвалах та катують близько 500 осіб – це місцеві активісти, журналісти, учасники АТО та представники офіційної влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter