Окупанти перевіряють кожного, хто виїжджає з Криму через міст, – Чубаров

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Окупаційні військові перевіряють кожного, хто виїжджає з тимчасово окупованого Криму через незаконно споруджений міст, що сполучає півострів із Росією.

Про це в ефірі телеканалу Freedom заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він вважає, що наразі військовослужбовцям російської окупаційної армії нелегко залишати Крим. Бо на в’їзді на Керченський міст із боку півострова встановлено додаткові блокпости, де перевіряють не лише автомобільний транспорт, а й документи.

“Перевіряють кожну людину, яка залишає Крим, незалежно від того, це мирний житель, військовослужбовець російської окупаційної армії чи співробітник каральних органів Росії”, – зазначив він.

За словами Чубарова, у такий спосіб росіяни підтримують напруження в Криму і водночас демонструють, що територія півострова – пастка, звідки ніхто просто так не може виїхати.

Голова Меджлісу додав, що на півострів росіяни вивозять майно, награбоване в мешканців окупованих територій Запорізької та Херсонської областей, яких змусили евакуюватись.

Раніше Чубаров заявив, що російська влада Криму терміново впорядковує поромну переправу між Кримом і територією Росії, усвідомлюючи, що Керченський міст став уразливим перед високоточною та далекобійною зброєю України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter