Окупанти обстріляли Харківщину та обласний центр: є загиблі та поранені

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Вранці у Харкові та районі пролунало близько 15 вибухів. Постраждала цивільна інфраструктура. Станом на 12:30 відомо щонайменше про шістьох загиблих. Кількість поранених – уточнюється.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Так, у Харкові окупанти поцілили по підприємству, яке виготовляє друковану продукцію. Є загорання цеху з папером.

“Попередньо: 6 загиблих. Збільшилася кількість поранених – 16”, – зазначив Синєгубов о 12:50.

У Люботині ракети С-300 влучили в районі залізничного вокзалу.

За інформацією міського голови Люботина Леоніда Лазуренка, внаслідок двох ударів РФ по місту поранення дістали п’ятеро людей. У них уламкові поранення, стан — середньої тяжкості.

На обстріл відреагував і президент України Володимир Зеленський, який зазначив, що екстрені служби вже на місцях влучань – надають необхідну допомогу постраждалим.

“Російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані, – поблизу наших кордонів. І це слабкість – не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують”, – наголосив голова держави.

Нагадаємо, що минулої доби через російський обстріл Харкова поранень зазнали 12 людей, серед яких одна дитина. Крім того, вранці 22 травня окупанти обстріляли Чугуїв, там постраждали восьмеро людей.

З Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів загалом евакуювали 10 980 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter