Окупанти не підтримали апеляцію на арешт затриманого на адмінмежі з Кримом українського військового

Дата: 19 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд Криму” 19 червня відхилив апеляційну скаргу на арешт українського військового Євгена Добринського, якого ФСБ затримала поблизу адмінкордону з Херсонською областю. Український військовий продовжує перебувати в СІЗО Сімферополя.

Про це інформує “Крим.Реалії” з посиланням на адвоката Ісляма Веліляєва.

“Нашу апеляційну скаргу відхилили. Самого Добринського в суд не доставили, він брав участь у засіданні через відеоконференцзв’язок. На суді я говорив, що для нього це суворе покарання, тому що злочин малозначний, фактично немає жодних доказів, що він може сховатись і втекти від суду і слідства. Однак суд вважає інакше. Все залишив у силі”, – повідомив захисник. За його словами, Добринський виглядає непогано.

“Запитали в нього про самопочуття. Він відповів, що все добре. Він передав привіт Україні, своїм родичам, щоб не хвилювалися”, – додав адвокат.

Нагадаємо, Військова служба правопорядку в Збройних силах України раніше повідомила, що 30 травня, приблизно о п’ятій ранку, на адмінкордоні анексованого Росією Криму з Херсонською областю, біля Чонгара, зник український військовослужбовець.

У ЗСУ розповіли, що місце несення служби українського військового, якого, імовірно, викрали, розташоване приблизно за тисячу метрів від анексованого Криму. За словами начальника служби зі зв’язків із громадськістю командування десантно-штурмових військ ЗСУ, майора Валентина Шевченка, зник Євген Добринський – військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади, який перебував на одному з військових об’єктів. Він уточнив, що неподалік розміщення зниклого військового виявили сліди боротьби.

Через кілька днів у ФСБ Росії заявили, що український військовий був затриманий, щодо нього порушено кримінальну справу “про незаконний перетин кордону Росії”. Російські силовики стверджують, що “під час огляду в нього виявили, імовірно, наркотичну речовину, яку передали на експертизу”.

Командування десантно-штурмових військ Збройних сил України назвало “прогнозованою російською пропагандою” заяви ФСБ про затриманого українського військового.

Посольство США в Україні висловило стурбованість інформацією про затримання в анексованому Криму українського військовослужбовця і зажадало від Росії припинити анексію Криму і агресію на Донбасі.

Раніше постійний представник України в ОБСЄ Євген Цимбалюк повідомив, що Україна вимагає від Росії негайно звільнити Євгена Добринського.

Після інформації про арешт в анексованому Криму українського військового Євгена Добринського уповноважений України з питань захисту прав військовослужбовців Олег Чуйко надіслав відповідні листи правоохоронним органам Росії та російському омбудсману Тетяні Москальковій щодо з’ясування правових підстав затримання громадянина України. Однак відповіді досі не надійшло.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter