Окупанти на Херсонщині випустили пропагандистську абетку для дітей

Дата: 25 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти на Херсонщині випустили друком пропагандистську книжку для дітей. 

Про це повідомляє місцеве видання “Кавун.City”. 

Фото: Кавун.Citу

Мова йде про “Абетку Херсона”. Задовго до повномасштабного вторгнення бойовики так званої “ДНР” видавали на окупованій Донеччині схожу “Абетку Донбасу”, в якій просували серед дітей ідею нібито історичного зв’язку регіону з Росією. 

Окупанти на Херсонщині також вирішили розповідати дітям про нібито такий зв’язок. 

“Катерина – цариця Росії. Мабуть, були й красивіші цариці, однак розумніші – навряд чи, вона, до речі, Херсон заснувала”, – йдеться у вірші під російською літерою “Е”. 

Фото: Кавун.Citу

У вірші на літеру “К” автори книжки вирішили розповісти читачам про Кінбурнську косу, пригадавши Олександра Суворова: “Кінбурнська коса – піску у морі полоса, Суворов звідси гнав ворогів, геть від російських берегів”. 

Букву “Ш” супроводили віршем про Софрона Шубіна

“Все, що його пов’язує з нашим містом, — це місце смерті воєнного злочинця. У цій книжці його називають одним з будівників нашого міста. От тільки насправді до будівництва він навряд чи встиг докластися, адже мав доволі серйозну хворобу, внаслідок якої він 1778 року й помер. От тільки цікаво, як ще до зведення міста Шубін встиг пожити й померти у Херсоні?” – коментують журналісти “Кавун.City”.

Букви “М” та “Н” окупанти супроводили зображенням та віршем про Москву та картинкою з двома дітьми на ракеті й віршем під назвою “Новоросія”. 

Фото: Кавун.Citу

Нагадаємо, що після окупації більшість освітян на Херсонщині відмовились співпрацювати з росіянами та викладати за новими програмами. Нещодавно у Новій Каховці відкрили дитячий садок, в який віддали всього одну дитину, яка виявилась сином виховательки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter