Бойовики в так званій “ДНР” отримали вказівки повертати людей, що виїхали до Росії

Дата: 08 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські куратори наказали бойовикам так званої “ДНР” повертати на тимчасово окуповані території Донеччини тих людей, яких евакуювали на територію Росії в січні-лютому 2022 року.

Про це звітує Генштаб ЗСУ.

Так звана “евакуація” з ОРДЛО Джерело: regnum.ru

“Окупаційна влада на тимчасово окупованій території Донецької області отримала вказівки від російських кураторів щодо повернення на зазначені території людей, які виїхали протягом січня–лютого 2022 року до РФ”, – йдеться в повідомленні

Відповідно до вказівок місцевих адміністрацій, громадяни повинні повернутись до населених пунктів за місцем реєстрації або проживання після двох місяців перебування на території Росії.

Як відомо, ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія почала вивозити на свою територію мешканців окупованих районів Донецької та Луганської областей. Люди, яких переміщували до Росії, розповідали про жахливі умови, з якими зіткнулися після від’їзду.

Нині, за даними Верховного комісара ООН у справах біженців, до Росії виїхали щонайменше 252 тисячі українців. Однак не відомо, скільки з цих людей зробили це свідомо та самостійно, а скільки під примусом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter