Окупанти додали нові “терористичні” обвинувачення художнику кримчанину Богдану Зізі

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Російські “слідчі” в тимчасово окупованому Криму додали до обвинувачення в тероризмі художнику та активісту Богдану Зізі ще дві нові статті.

Про це інформує Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

За даними відомства, наразі Зізі інкримінують 4 статті КК РФ, три з них за тероризм: ст. 205 ч. 1 (“вчинення терористичного акту”), 205 ч. 1 (“загроза вчинення теракту”), 205.2 ч. 2 (“заклик до тероризму”), 214 ч. 2 (“вандалізм із політичних мотивів”).

Нові статті бранцю Кремля додали у його день народження. 

У Представництві президента України в АРК додали, що до нового року, ймовірно, зв’язок із Богданом Зізою може бути втрачено, оскільки його перемістять із Сімферополя до Ростова.

Як відомо, у жовтні Богдану Зізі незаконний “суд” продовжив термін тримання під вартою на три місяці.  Зіза перебуватиме під арештом принаймні до 16 січня 2023 року.

Нагадаємо, незаконне формування, що називає себе “управлінням ФСБ республіки Крим” затримала кримчанина Богдана Зізу 17 травня. Його звинуватили в тому, що він у ніч проти 16 травня облив жовтою та блакитною фарбами вхід до будівлі «адміністрації» Євпаторії.

Російський державний телеканал “Крим 24” оприлюднив відео, на якому Зіза “зізнається у скоєному та кається”. Чоловіка внесли до російського списку “терористів та екстремістів”.

У вересні кримський художник Богдан Зіза написав листа із незаконного ув’язнення. Лист із СІЗО оприлюднили друзі Богдана Зізи, які борються за його звільнення. Ці рядки художник присвятив матері – Україні. 

Раніше ZMINA розповіла, як у Криму придушують антивоєнні настрої.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter