Окупанти до 1 вересня підготували псевдоісторичну методичку, за якою навчатимуть дітей на Луганщині

Дата: 28 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
На тимчасово окупованій території Луганщини до 1 вересня росіяни підготували розлогий документ під назвою “Структурний план уроку на тему “Моя історія”.
 
Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
Планується, що саме з цієї теми почнеться навчання школярів на тимчасово захоплених територіях України в новому навчальному році.

“Загалом, запропонований “план” – традиційна солянка псевдоісторичних фактів та божевільних ідей”, – наголошують у розвідці, вказуючи, що більшість цитат зі згаданого документа суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду.

План практично дослівно повторює пропагандистські виступи російських телевізійних ідеологів: “Україну створив Ленін”, “української мови не існує”, “всі українські герої – злочинці”, “Україна має бути знищена”.

Українські розвідники наводять кілька цитат з цього “документа”:

“Понад 80% її (РФ. – Ред.) громадян належать до одного триєдиного народу – це росіяни (великороси), українці (малороси) та білоруси – східні слов’яни, спадкоємці Древньої Русі, хрещеної у Херсонесі князем Володимиром”, – вказано у пропагандистській методичці, хоча хрещення Русі відбулось у Києві, натомість у Херсонесі хрестили самого Володимира.

“Виникли центри ранньої російської державності: північний – у Старій Ладозі та майбутньому Новгороді, а згодом і південний – у майбутньому Києві”, – йдеться у документі, хоча обидва російських міста молодші за Київ.

“Більшовики вирішили створити свою Україну, але на комуністичний лад. Так виникла “Україна імені Володимира Ілліча Леніна”… Українська мова нав’язувалася людям силоміць”, – вказано у методичці, хоча радянська влада продовжувала політику російської імперії та цілеспрямовано звужувала використання української мови.

“Багато було тих, хто переписався в українці з кар’єрних міркувань – наприклад, майбутній генеральний секретар ЦК КПРС, багаторічний голова СРСР Леонід Ілліч Брежнєв, в анкетах 1920-х років був записаний “великоросом”, а в анкетах 1930–1950-х років – “українцем”, – так написано, хоча єдина національність, яка сприяла кар’єрі в Радянському Союзі, – росіянин.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому селищі Мелекіне поблизу Маріуполя російські загарбники влаштували “дитячий табір”, де вчать стріляти, а також прищеплюють ненависть до України.

Фото обкладинки: Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter