Пропагандисту Кисельову замовили чорний піар проти кримської розслідувачки Самар

Дата: 17 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “віцепрем’єр уряду” Криму Георгій Мурадов замовив у гендиректора Міжнародної медіагрупи “Росія сьогодні” Дмитра Кисельова “розслідування” про роботу української журналістки Валентини Самар та очолюваного нею Центру журналістських розслідувань. 

Про це пише сайт “Дзеркало тижня“, в розпорядженні якого є копія офіційного листа Мурадова до Кисельова. 

У листі той висловлює занепокоєння розслідувальним спецпроєктом “Центру журналістських розслідувань” “Друзі окупації Криму” , в якому журналісти центру викривають агентів впливу Кремля в різних країнах і розповідають про бізнес “друзів” в окупованому Криму і в Росії.

“Українські інформаційні структури не перший рік ведуть підривну роботу проти Росії і Криму, а зараз почали агресивну інформаційну кампанію з дискредитації іноземних друзів і партнерів Криму серед закордонних громадських діячів (Міжнародної асоціації друзів Криму). Це спричиняє велику стурбованість серед наших партнерів”, – пише Мурадов. 

Звернення кореспондентів центру до керівників “національних клубів” Асоціації друзів Криму з метою отримати відповіді на питання про їхню діяльність у Криму і бізнес в Росії та надати право на відповідь Мурадов називає “шантажем”.

“Тепер пані Самар і її інформаційні ресурси активно долучилися до шантажу і третирування закордонних партнерів Криму”, – мовиться в листі.

Георгій Мурадов просить Кисельова “звернути пильну увагу” і провести з допомогою журналістів “Россия сегодня” “предметне розслідування щодо пані Самар і київського Центру журналістських розслідувань, зокрема з приводу джерел фінансування діяльності, що дозволяють В. Самар купувати численні об’єкти нерухомості в Києві, та інших аспектів її нібито “правозахисної” і “журналістської” діяльності, які явно виходять за межі її професії”.

“Хто знайде мої “многочисленные объекты недвижимости в Киеве”, про які Мурадов Кисельову пише, – дарю”, – прокоментувала Валентина Самар на своїй фейсбук-сторінці й презентувала чергове розслідування про головного друга окупації Криму у Франції – Жана-П’єра Тома, якому вдалося аж 26 днів пробути на посаді голови ради директорів RUSAL. 

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, російські урядові структури в тимчасово окупованому Криму створили міжнародну асоціацію “Друзі Криму” у 2017 році. Повідомляється, що до її складу входять представники 30 країн світу. Мета асоціації – легалізація незаконної анексії Криму Росією, скасування західних санкцій проти РФ та зняття “кримського питання” зі світового порядку денного. 

Центр журналістських розслідувань у циклі “Друзі окупації Криму” розкриває імена агентів впливу Кремля в різних країнах та джерела фінансування їхніх організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter