Окупаційний “суд” в Криму оштрафував активіста за те, що він сам сів у автобус силовиків

Дата: 16 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “суддя” “Київського районного суду Сімферополя” Михайло Бєлоусов розглянув справу про адміністративне правопорушення щодо Заїра Смедляєва і визнав його винним в порушенні “обмежень режиму підвищеної готовності”, присудивши максимальний штраф в розмірі 30 тисяч рублів.

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

За словами самого Заїра Смедляєва, його затримали за те, що він самостійно пройшов в автобус, побачивши, як затримують співвітчизників. Незважаючи на відсутність доказів правопорушення, “суд” визнав його винним. Підставою доказів провини стали відомості з адміністративного протоколу та письмові свідчення двох свідків.

Засідання проходило без участі слухачів. Як розповів після “суду” Смедляєв, “суд” не задовольнив клопотання про виклик співробітника, який склав адмінпротокол, відмовив у допиті свідків, як з боку обвинувачення, так і свідків зі сторони захисту. Також “суддя” відмовив у веденні офіційного протоколу засідання і фото- або відеофіксації судового процесу.

Нагадаємо, 4 вересня в Криму співробітники незаконної “Росгвардії” масово затримували людей, які прийшли до будівлі ФСБ в надії дізнатися, де знаходяться п’ятеро кримських татар, які 3 та 4 вересня були затримані співробітниками ФСБ після проведення обшуків. Були затримані більше 50 осіб. На них  склали протоколи за “невиконання правил поведінки під час надзвичайної ситуації”.

Під час масових обшуків, які пройшли в будинках кримських татар 3–4 вересня, були затримані і відвезені в невідомому напрямку 5 кримських татар. Серед них Ельдар Одаманов, Наріман Джелял, Азіз Ахтемов, Асан Ахтемов і Шевкет Усеінов.

Як відомо, свобода мирних зібрань не передбачає отримання згоди на проведення заходів. Владу потрібно інформувати про плани мирного зібрання, щоб та забезпечила правопорядок під час акції. Це її обов’язок.
 
З початку тимчасової окупації Росія незаконно вимагає від ініціаторів мирних зібрань узгоджувати заходи. Представники “адміністрацій” на півострові зазвичай відмовляють у проведенні акцій, що можуть містити критику де-факто влади.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter